Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem
Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem to bardzo fajny pomysł na ciepłą przekąskę. Można ją przygotować z łatwo dostępnych produktów, dostępnych w każdym sklepie. Można ją przygotować w bardzo szybkim czasie, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu.
Te pyszne pieczarki faszerowane szpinakiem i fetą będą idealnym wyborem na domowe imprezy, spotkania z gronie znajomych czy inne nadarzające się okazje w ciągu roku. Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym gościom.
Polecam także inne smaczne przekąski, idealne na domowe imprezy:
- Szybkie przekąski z ciasta francuskiego
- Imprezowe ślimaczki z łososiem
- Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
- Pieczone pierożki kebabowe
PRZEPIS NA PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ I SZPINAKIEM
Składniki
- 12 pieczarek
- 400 g szpinaku mrożonego
- 150 g sera feta
- 3 ząbki czosnku
- ok. 100 g sera żółtego
Wykonanie
- Wycinamy nożykiem „nóżki” pieczarek, tak by pieczarka była pusta. „Nóżki” kroimy w drobną kostkę.
- Rozmrażamy szpinak na patelni.
- Dodajmy do szpinaku pokrojone „nóżki” pieczarek.
- Dodajmy ser feta oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy do momentu stężenia masy.
- Farsz przekładamy do pieczarek. Dekorujemy serem żółtym
- Pieczemy przez 25 minut w 175 stopniach. Podczas pieczenia pieczarki puszczą dość dużo wody więc blachę warto wyścielić papierem do pieczenia.