Pasta z awokado
Pasta kanapkowa z awokado to świetny sposób na wprowadzenie tego zdrowego owocu do naszego jadłospisu. Awokado jest nie tylko zdrowe, ale także bardzo smaczne, a w połączeniu z jajkiem i twarogiem smakuje obłędnie.
Kanapkowa pasta z awokado to idealny pomysł na smarowidło do pieczywa, ale także świetnie sprawdzi się również jako baza do różnego rodzaju przekąsek, np. na tortilli czy krakersach. Pasta z awokado jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a swoim smakiem z pewnością zachwyci każdego. Zapraszam na przepis!
PASTA Z AWOKADO – PRZEPIS
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 4 jajka
- 100 g twarogu chudego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. Można również je zetrzeć na tarce.
- Awokado obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy z niego pestkę. Następnie kroimy w drobną kosteczkę.
- Do miski przekładamy jajka, awokado, twaróg oraz posiekany szczypiorek. Całość mieszamy, delikatnie rozcierając za pomocą widelca. Pod koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.