Sałatka wielosmakowa

Sałatka wielosmakowa

Sałatka wielosmakowa to ciekawa propozycja na obiad lub kolację. Składa się z większej ilości składników, dlatego dużo dzieje się na talerzu. Smaki komponują się ze sobą idealnie i całość smakuje wyśmienicie. Sam przepis na sałatkę jest prosty i szybki. Przygotowanie tego dania nie powinno zająć więcej niż 30 minut! Jeśli szukacie nowych smaków, lub macie ochotę spróbować czegoś nowego, to serdecznie polecam wypróbować ten przepis.

SAŁATKA WIELOSMAKOWA PRZEPIS

Składniki

  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 150 g makaronu ryżowego
  • 4 jajka
  • 250 g paluszków krabowych surimi
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek świeży
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula czerwona
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

3. Paprykę, ogórka, cebulę i paluszki krabowe pokroić w kostkę.

4. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy.

5. Liście szpinaku pokroić na mniejsze kawałki.

6. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

7. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.

wielosmakowa sałatka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

cztery × pięć =