Pasta z awokado

Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado to świetny sposób na wprowadzenie tego zdrowego owocu do naszego jadłospisu. Awokado jest nie tylko zdrowe, ale także bardzo smaczne, a w połączeniu z jajkiem i twarogiem smakuje obłędnie.

Kanapkowa pasta z awokado to idealny pomysł na smarowidło do pieczywa, ale także świetnie sprawdzi się również jako baza do różnego rodzaju przekąsek, np. na tortilli czy krakersach. Pasta z awokado jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a swoim smakiem z pewnością zachwyci każdego. Zapraszam na przepis!

PASTA Z AWOKADO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 jajka
  • 100 g twarogu chudego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. Można również je zetrzeć na tarce.
  • Awokado obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy z niego pestkę. Następnie kroimy w drobną kosteczkę. 
  • Do miski przekładamy jajka, awokado, twaróg oraz posiekany szczypiorek. Całość mieszamy, delikatnie rozcierając za pomocą widelca. Pod koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 
Pasta kanapkowa z awokado
Pasta kanapkowa z awokado

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

13 − dziewięć =