Pasta kanapkowa z porem
Jeśli lubisz pasty kanapkowe, koniecznie wypróbuj nasz przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem!
Pasty kanapkowe to świetny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. Są smaczne, łatwe w przygotowaniu i pozwalają przemycić do diety mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Nasza pasta kanapkowa z porem smakuje najlepiej na świeżym pieczywie lub grzankach. Podana na krakersach może stanowić fajną przekąskę. Polecam wypróbować!
PASTA KANAPKOWA Z POREM PRZEPIS
Składniki
- 1 średni por
- 5 jajek
- 100 g sera żółtego
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Pora kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle przez kilka minut.
- Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
- Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy posiekany drobno szczypiorek i majonez.
- Całość mieszamy, doprawiając solą i pieprzem do smaku.