Pasta jajeczna z paluszkami surimi
Pyszna kolorowa pasta jajeczna z paluszkami surimi, która urozmaici śniadanie lub kolację. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a składniki łatwo dostępne i niedrogie.
Jeśli znudziły Wam się już zwykłe kanapki z serem i szynką, pasta jajeczna z paluszkami surimi będzie idealną alternatywą. Pasta świetnie smakuje, jest sycąca i co ważne robi się ją ekspresowo. U mnie w domu od razu posmakowała każdemu, dlatego już na stałe zagości w naszym Menu.
PASTA JAJECZNA Z PALUSZKAMI SURIMI PRZEPIS
Składniki
- 4 paluszki surimi
- 3 jajka
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
2. Paluszki surimi również pokrój w drobną kosteczkę. Cebulkę obierz i drobno posiekaj.
3. Składniki przełóż do miski, dodaj majonez, jogurt naturalny, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem.