Pasta chrzanowa
Pasta chrzanowa to świetna przekąska, która co roku gości w naszym domu na Wielkanocnym stole. Nie wyobrażam sobie świąt bez chrzanowej pasty z dodatkiem jajek. Przepis na pastę z chrzanem jest bardzo prosty, a samą pastę robi się bardzo szybko. Do jej przygotowania potrzebna są jajka, chrzan, majonez, jogurt naturalny i szczypiorek.
Pastę chrzanową można przygotować nie tylko w święta, ale także w zwykły dzień, kiedy najdzie nas na nią ochota. Stanowi świetny dodatek do kanapek, a także może być fajnym nadzieniem do roladek z szynki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
PASTA CHRZANOWA – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 3 łyżeczki tartego chrzanu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Pokrojone jajka przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, jogurt naturalny, chrzan oraz szczypiorek. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle smaku.