Mizeria na wypasie

Mizeria na wypasie

Mizeria to jedna z najpopularniejszych dodatków do dań obiadowych. Jest lekka, smaczna i zdrowa, a także bardzo prosta w przygotowaniu. W dzisiejszym wpisie mam dla Was przepis na ciekawszą w smaku mizerię bo z dodatkiem czerwonej cebuli.

Tak przygotowana mizeria jest jeszcze smaczniejsza i intensywniejsza w smaku. Będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, ryb czy potraw z grilla. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

MIZERIA NA WYPASIE PRZEPIS

Składniki

  • 3 świeże ogórki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek koperku

Przygotowanie

1. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

2. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka.

3. Koperek drobno siekamy.

4. Śmietanę łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

5. Do miski przekładamy pokrojone ogórki, cebulę, posiekany koperek i sos. Całość mieszamy do połączenia.

mizeria inaczej

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

15 − pięć =