Mizeria na wypasie
Mizeria to jedna z najpopularniejszych dodatków do dań obiadowych. Jest lekka, smaczna i zdrowa, a także bardzo prosta w przygotowaniu. W dzisiejszym wpisie mam dla Was przepis na ciekawszą w smaku mizerię bo z dodatkiem czerwonej cebuli.
Tak przygotowana mizeria jest jeszcze smaczniejsza i intensywniejsza w smaku. Będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, ryb czy potraw z grilla. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
MIZERIA NA WYPASIE PRZEPIS
Składniki
- 3 świeże ogórki
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- pęczek koperku
Przygotowanie
1. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
2. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka.
3. Koperek drobno siekamy.
4. Śmietanę łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
5. Do miski przekładamy pokrojone ogórki, cebulę, posiekany koperek i sos. Całość mieszamy do połączenia.