Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem to szybkie i smaczne danie idealne na rodzinny obiad. Świetnie nada się także na romantyczną kolację we dwoje w towarzystwie ulubionego wina.
Makaron z łososiem i szpinakiem składniki:
- 200 g makaronu ryżowego
- 200 g filetu z łososia
- 100 g szpinaku
- 200 g śmietany 12%
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oregano
- ser do posypania
Przygotowanie
- Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę wrzucamy na patelnię i podsmażamy na złoto. Następnie dodajemy pokrojonego łososia i smażymy przez ok. 5 minut.
- Kolejno dodajemy śmietanę i dusimy pod przykryciem jeszcze przez około 3 minuty. Dorzucamy sparzony szpinak, przyprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy.
- Odcedzony makaron ryżowy przekładamy na patelnię i mieszamy ze wszystkimi składnikami.
- Gotowy makaron wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.