Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem

Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem to szybkie i smaczne danie idealne na rodzinny obiad. Świetnie nada się także na romantyczną kolację we dwoje w towarzystwie ulubionego wina.

Makaron z łososiem i szpinakiem składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
  • 200 g filetu z łososia
  • 100 g szpinaku
  • 200 g śmietany 12%
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • ser do posypania

Przygotowanie

  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę wrzucamy na patelnię i podsmażamy na złoto. Następnie dodajemy pokrojonego łososia i smażymy przez ok. 5 minut.

  3. Kolejno dodajemy śmietanę i dusimy pod przykryciem jeszcze przez około 3 minuty. Dorzucamy sparzony szpinak, przyprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy.

  4. Odcedzony makaron ryżowy przekładamy na patelnię i mieszamy ze wszystkimi składnikami.

  5. Gotowy makaron wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedem − pięć =