Łazanki z kapustą i kiełbasą

Łazanki z kapustą i kiełbasą

Dziś mamy dla was sprawdzoną recepturę na łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami. To szybkie w przygotowaniu danie obłędnie smakuje i z pewnością przypadnie do gustu każdemu domownikowi. Składniki zapewne masz w domu, a jeśli nie – kupisz je w każdym sklepie. Jeśli nie masz pomysłu na obiad, który zniknie z talerzy w mgnieniu oka, przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą sprawdzi się idealnie.

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASĄ PRZEPIS

Składniki

  • 200 g makaronu do łazanek
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 250 g pieczarek
  • 250 g kiełbasy
  • 1 cebula
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 0,5 l bulionu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Kapustę kiszoną płuczemy pod zimną wodą i odciskamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i stawiamy na gaz. Dodajemy ziela angielskie i liście laurowe. Przykrywamy pokrywką i doprowadzamy do zagotowania. Od tego momentu gotujemy 20 minut.

2. Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy na patelnię z odrobiną masła i podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i całość dusimy, aż pieczarki będą miękkie.

4. Kiełbasę kroimy w półplastry, dodajemy do cebuli z pieczarkami i podsmażamy.

5. Do ugotowanej kapusty przekładamy zawartość patelni oraz ugotowany makaron. Całość wymieszać i gotować na małej mocy palnika około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Łazanki z kapustą i kiełbasą przepis
Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × 3 =