Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym to prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Świetnie się sprawdzą, na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania a szczególnie na święta Wielkanocne.
Klasyczne, ugotowane na twardo jajka zanurzone w kremowym sosie na bazie pieczarek marynowanych, ogórków konserwowych i cebuli oraz majonezu i jogurtu naturalnego smakują rewelacyjnie! Jajka w sosie pieczarkowym to idealny pomysł, na pyszną i wyjątkową przekąskę z jajek – szybko, tanio i pysznie!
JAJKA W SOSIE PIECZARKOWYM – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 10 pieczarek marynowanych
- 10 ogórków konserwowych z chilli
- 1 cebula
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Pieczarki marynowane i ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
- Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać musztardę, majonez, jogurt naturalny, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
- Sos przełożyć na półmisek i poukładać na nim jajka.


