Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym to prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Świetnie się sprawdzą, na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania a szczególnie na święta Wielkanocne.

Klasyczne, ugotowane na twardo jajka zanurzone w kremowym sosie na bazie pieczarek marynowanych, ogórków konserwowych i cebuli oraz majonezu i jogurtu naturalnego smakują rewelacyjnie! Jajka w sosie pieczarkowym to idealny pomysł, na pyszną i wyjątkową przekąskę z jajek – szybko, tanio i pysznie!

JAJKA W SOSIE PIECZARKOWYM – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 10 pieczarek marynowanych
  • 10 ogórków konserwowych z chilli
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.

  2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

  3. Pieczarki marynowane i ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę. 

  4. Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać musztardę, majonez, jogurt naturalny, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. 

  5. Sos przełożyć na półmisek i poukładać na nim jajka. 
Jajka w sosie pieczarkowym przepis
Jajka w sosie pieczarkowym przepis
Jajka na sosie pieczarkowym

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 460

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − 1 =