Wafle kajmakowe

Wafle kajmakowe to słodka przekąska, uwielbiana przede wszystkim przez dzieci, ale nie tylko. Robi się je niezwykle prosto, w dodatku nie potrzebujemy zbyt wielu składników do ich wykonania. Sprawdź nasz przepis na pyszne wafle z masą kajmakową!

Składniki

  • 1 opakowanie wafli
  • 1 puszka kajmaku
  • 200 g masła

Przygotowanie

  1. Masło miksujemy na gładko i dodajemy po łyżce masy kajmakowej cały czas miksując.

  2. Miksujemy tak długo, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę.

  3. Masą smarujemy andruty i po ułożeniu już wszystkich warstw wkładamy do lodówki najlepiej na noc.

  4. Najlepiej przycisnąć go czymś, aby poszczególne warstwy nie odchodziły od siebie.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − 12 =