Jajka w sosie francuskim

Jajka w sosie francuskim

Jajka w sosie francuskim to wyjątkowa i smaczna propozycja na każdą okazję a szczególnie na Wielkanocny stół. Taka przekąska świetnie prezentuje się na stole i z pewnością oczaruje Twoich gości. Delikatne jajka w połączeniu z aromatycznym, kremowym sosem francuskim stanowią doskonałą przekąskę.

Przepis na jajka w sosie francuskim jest prosty do wykonania, a sama przekąska bardzo elegancka. Jajka w sosie francuskim warto przygotować na kilka godzin przed podaniem, co sprawia, że są również wygodne do serwowania podczas intensywnych przygotowań świątecznych.

JAJKA W SOSIE FRANCUSKIM – PRZEPIS

Składniki

  • 5-6 jajek
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.

  2. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.

  3. Na półmisek wyłożyć przygotowany sos a na nim poukładać połówki jajek. 

  4. Wierzch udekorować wedle uznania
Jajka w sosie francuskim przepis
Przepis na jajka w sosie francuskim

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 347

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzy + 16 =