Jajka w sosie francuskim
Jajka w sosie francuskim to wyjątkowa i smaczna propozycja na każdą okazję a szczególnie na Wielkanocny stół. Taka przekąska świetnie prezentuje się na stole i z pewnością oczaruje Twoich gości. Delikatne jajka w połączeniu z aromatycznym, kremowym sosem francuskim stanowią doskonałą przekąskę.
Przepis na jajka w sosie francuskim jest prosty do wykonania, a sama przekąska bardzo elegancka. Jajka w sosie francuskim warto przygotować na kilka godzin przed podaniem, co sprawia, że są również wygodne do serwowania podczas intensywnych przygotowań świątecznych.
JAJKA W SOSIE FRANCUSKIM – PRZEPIS
Składniki
- 5-6 jajek
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
- Na półmisek wyłożyć przygotowany sos a na nim poukładać połówki jajek.
- Wierzch udekorować wedle uznania