Kotleciki siekane z cukinią

Kotleciki siekane z cukinią

Kotleciki siekane z cukinią to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Możemy je zaserwować na obiad, wsadzić do kanapki czy podać w formie przekąski z dodatkiem ulubionych sosów. Te pyszne siekane kotleciki smakują rewelacyjnie ze wszystkim.

Siekane kotlety z cukinią są bardzo soczyste i delikatne, wręcz rozpływają się w ustach. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Na pewno wiele z Was kojarzy podobną przekąskę z mojego bloga, a mianowicie kotlety siekane z piekarnika. Tym razem postawiłam na wersję smażoną, z dodatkiem cukinii i pora. Zapraszam na przepis.

PRZEPIS NA KOTLECIKI SIEKANE Z CUKINIĄ

Składniki

  • 600 g fileta z kurczaka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • biała część pora
  • 1/2 małej cukinii
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Wykonanie

  • Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę. Doprawić przyprawą gyros, czosnkiem granulowanym, papryką słodką solą oraz pieprzem.
  • Pora pokroić w półkrążki, cukinię w cienkie ćwierćplasterki. Dodać do mięsa, wymieszać.
  • Do miski dodać żółtka oraz mąkę.
  • Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do miski, delikatnie wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej, przy pomocy łyżki wykładać porcję masy, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kotleciki siekane z cukinią przepis
przepis na kotleciki siekane z cukinią
przepis na kotlety siekane z cukinią
przepis na siekane kotlety z cukinią

“Komentarz do Kotleciki siekane z cukinią”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × dwa =