Hot dogi z pieczarkami
Dzisiaj mamy dla was fajny przepis na domowe hot dogi, ale nie te które znacie czyli z parówkami, a z pieczarkami! Pyszne nadzienie w postaci przesmażonych pieczarek, cebuli i żółtego sera zachwyci każde podniebienie i dostarczy niezapomnianych wrażeń kulinarnych. Hot dogi z pieczarkami są bardzo proste w wykonaniu i niezwykle pyszne. Idealna opcja na szybki obiad lub kolację!
PRZEPIS NA HOT DOGI Z PIECZARKAMI
Składniki
- 4 bułki z dziurką do hot dogów
- ok. 300 g pieczarek
- 1 mała cebula czerwona
- 1 ząbek czosnku
- pęczek natki pietruszki
- ok. 100 g żółtego sera
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Cebulkę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Pieczarki pokroić w małe kawałki dodać do cebuli z czosnkiem. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów odparuje. Pod koniec doprawić solą i pieprzem i odstawić na chwilkę do lekkiego ostygnięcia.
- Ser żółty zetrzeć na tarce, natkę pietruszki posiekać. Dodać do pieczarek i wymieszać.
- Gotowy farsz nałożyć łyżeczką do bułek tak, aby cała bułka była wypełniona.
- Tak przygotowane hot dogi wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika lub opiekacza na około 5 minut i gotowe.