Hot dogi z pieczarkami

Dzisiaj mamy dla was fajny przepis na domowe hot dogi, ale nie te które znacie czyli z parówkami, a z pieczarkami! Pyszne nadzienie w postaci przesmażonych pieczarek, cebuli i żółtego sera zachwyci każde podniebienie i dostarczy niezapomnianych wrażeń kulinarnych. Hot dogi z pieczarkami są bardzo proste w wykonaniu i niezwykle pyszne. Idealna opcja na szybki obiad lub kolację!

PRZEPIS NA HOT DOGI Z PIECZARKAMI

Składniki

  • 4 bułki z dziurką do hot dogów
  • ok. 300 g pieczarek
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • ok. 100 g żółtego sera
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulkę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Pieczarki pokroić w małe kawałki dodać do cebuli z czosnkiem. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów odparuje. Pod koniec doprawić solą i pieprzem i odstawić na chwilkę do lekkiego ostygnięcia.

  2. Ser żółty zetrzeć na tarce, natkę pietruszki posiekać. Dodać do pieczarek i wymieszać.

  3. Gotowy farsz nałożyć łyżeczką do bułek tak, aby cała bułka była wypełniona.

  4. Tak przygotowane hot dogi wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika lub opiekacza na około 5 minut i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jeden × dwa =