Pieczone jabłka z bakaliami
![](https://alledobre.pl/wp-content/uploads/2021/01/pieczone-jablka.jpg)
Pieczone jabłka z piekarnika to super pyszny deser, który posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Są lekkostrawne i banalnie proste w przygotowaniu. Zobacz, jak je zrobić!
Składniki oraz sposób przygotowania
- Dokładnie umyć wszystkie jabłka i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.
- Nożem ścinamy wierzch jabłek, usuwamy gniazda nasienne tworząc dziurę na nadzienie.
- Jabłka nadziewamy bakaliami, zamykamy „kapeluszem” z ogonkiem i posypujemy cynamonem.
- Jabłka umieszczamy na blasze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Pieczemy przez ok.15-20 minut.
![](https://alledobre.pl/wp-content/uploads/2021/01/Pieczone-jablka-z-bakaliami-768x1024.jpg)