Pieczone jabłka z bakaliami

Pieczone jabłka z piekarnika to super pyszny deser, który posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Są lekkostrawne i banalnie proste w przygotowaniu. Zobacz, jak je zrobić!

Składniki oraz sposób przygotowania

  • Dokładnie umyć wszystkie jabłka i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.

  • Nożem ścinamy wierzch jabłek, usuwamy gniazda nasienne tworząc dziurę na nadzienie.

  • Jabłka nadziewamy bakaliami, zamykamy „kapeluszem” z ogonkiem i posypujemy cynamonem.

  • Jabłka umieszczamy na blasze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Pieczemy przez ok.15-20 minut.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

14 + 11 =