Zapiekanka z kabanosem
Domowe zapiekanki… któż ich nie uwielbia? Chrupiące bagietki z pieczarkami i roztopionym serem to idealna przekąska zarówno na kolację, jak i na spotkanie w gronie znajomych. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy bez wyjątku, a większość składników masz już na pewno w domu. Dzisiaj mam dla was przepis na wypasioną zapiekankę z pieczarkami i kabanosem. Polecam wypróbować!
Składniki na 2 sztuki
- 1 bagietka
- 1/2 cebuli
- 100g pieczarek
- 50g sera żółtego
- kabanosy 3 sztuki
- kiełki
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Dodać pieczarki i poddusić. Doprawić solą i pieprzem.
- Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kabanosy pokroić w plasterki.
- Bagietkę przekroić wzdłuż, nałożyć farsz z pieczarek, położyć pokrojone kabanosy i posypać żółtym serem.
- Włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 10 minut.
- Gotowe zapiekanki posypać kiełkami i polać ketchupem.
Smacznego!