Zapiekanka z kabanosem

Domowe zapiekanki… któż ich nie uwielbia? Chrupiące bagietki z pieczarkami i roztopionym serem to idealna przekąska zarówno na kolację, jak i na spotkanie w gronie znajomych. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy bez wyjątku, a większość składników masz już na pewno w domu. Dzisiaj mam dla was przepis na wypasioną zapiekankę z pieczarkami i kabanosem. Polecam wypróbować!

Składniki na 2 sztuki

  • 1 bagietka
  • 1/2 cebuli
  • 100g pieczarek
  • 50g sera żółtego
  • kabanosy 3 sztuki
  • kiełki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Dodać pieczarki i poddusić. Doprawić solą i pieprzem.

  2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kabanosy pokroić w plasterki.

  3. Bagietkę przekroić wzdłuż, nałożyć farsz z pieczarek, położyć pokrojone kabanosy i posypać żółtym serem.

  4. Włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 10 minut.

  5. Gotowe zapiekanki posypać kiełkami i polać ketchupem.

Smacznego!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 4 =