Hot-dogi na chlebie tostowym
Hot-dogi z chleba tostowego to świetna przekąska, a nawet danie obiadowe. Takie hot-dogi na chlebie tostowym można przygotować naprawdę bardzo szybko, a ich smaku nie da się opisać słowami. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze niż tradycyjne hot-dogi w bułce.
Domowe hot-dogi na chlebie tostowym idealnie sprawdzą się na obiad, a także jako ciepła przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy czy spotkania w gronie znajomych. Jestem pewna, że każdemu posmakują, bo są naprawdę rewelacyjne. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA HOT-DOGI Z CHLEBA TOSTOWEGO
Składniki
- 6 parówek „Sokoliki”
- 6 kromek chleba tostowego
- 6 plastrów sera żółtego
- odrobina papryki czerwonej
- garść kukurydzy
- 1 ogórek kiszony
- ketchup
- musztarda
- bazylia
- natka pietruszki
Wykonanie
- Na każdej kromce chleba umieszczamy 1/2 łyżeczki ketchupu, musztardy i dokładnie rozsmarowujemy.
- Na każdej kromce umieszczamy parówkę po przekątnej.
- Paprykę, ogórek kroimy w kosteczkę.
- Na każdej kromce umieszczamy paprykę, ogórka, oraz kukurydzę .
- Łączymy krawędzie chleba wykałaczką. Całość umieszczamy w keksówce wyścielonej papierem do pieczenia
- Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
- Po upieczeniu posypujemy pietruszką i bazylią.