Grzanki czosnkowo-ziołowe
Mocno chrupiące grzanki z masłem czosnkowym i aromatycznymi ziołami to świetny dodatek do zup i sałatek. Możesz również podawać je jako samodzielne przekąski na przyjęcia ze znajomymi.
Składniki
- 1 bagietka
- 3 ząbki czosnku
- pół kostki masła
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki ziół prowasalskich
- kilka gałązek świeżej natki pietruszki
Przygotowanie
- Masło o temperaturze pokojowej przełóż do miseczki.
- Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj je do masła, dopraw ziołami i całość dokładnie wymieszaj.
- Bagietkę pokrój na małe kromeczki i włóż do nagrzanego piekarnika na 3-4 minuty.
- Przełóż je na talerz i jeszcze gorące posmaruj przygotowanym masłem czosnkowym. Stopi się ono pod wpływem temperatury grzanki.