Czosndogi

czosndogi

Czosndogi, czyli bułki czosnkowe zapiekane z parówkami to nowa wersja znanych i lubianych hot dogów. Tradycyjna podłużna bułka została zastąpiona czosnkową bagietką, co dodaje całemu daniu dodatkowego aromatu. Przepis na czosndogi jest bardzo łatwy i szybki. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, jest to więc świetna opcja na szybki i pożywny posiłek. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

CZOSNDOGI PRZEPIS

Składniki

  • 2 bułki czosnkowe
  • 4 parówki
  • 150 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 garści kukurydzy
  • pęczek szczypiorku
  • ketchup

Przygotowanie

1. Bułki czosnkowe przekroić wzdłuż na pół. Spód posypać startym na tarce serem żółtym, a na nim ułożyć parówki – dwie do jednej bułki.

2. Wierzch ponownie posypać serem. Tak przygotowane bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez ok. 10 minut aż ser się rozpuści.

3. W tym czasie odsączyć z zalewy kukurydzę i pokroić paprykę oraz ogórki w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.

4. Bułki z parówkami wyjąć z piekarnika i posypać pokrojonymi warzywami. Całość polać ketchupem i posypać szczypiorkiem.

czosndogi przepis
przepis na czosndogi


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwanaście − siedem =