Czosndogi
Czosndogi, czyli bułki czosnkowe zapiekane z parówkami to nowa wersja znanych i lubianych hot dogów. Tradycyjna podłużna bułka została zastąpiona czosnkową bagietką, co dodaje całemu daniu dodatkowego aromatu. Przepis na czosndogi jest bardzo łatwy i szybki. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, jest to więc świetna opcja na szybki i pożywny posiłek. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
CZOSNDOGI PRZEPIS
Składniki
- 2 bułki czosnkowe
- 4 parówki
- 150 g żółtego sera
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 ogórki konserwowe
- 2 garści kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- ketchup
Przygotowanie
1. Bułki czosnkowe przekroić wzdłuż na pół. Spód posypać startym na tarce serem żółtym, a na nim ułożyć parówki – dwie do jednej bułki.
2. Wierzch ponownie posypać serem. Tak przygotowane bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez ok. 10 minut aż ser się rozpuści.
3. W tym czasie odsączyć z zalewy kukurydzę i pokroić paprykę oraz ogórki w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
4. Bułki z parówkami wyjąć z piekarnika i posypać pokrojonymi warzywami. Całość polać ketchupem i posypać szczypiorkiem.