Ciasto czekoladowe z jabłkami

Ciasto czekoladowe z jabłkami

Ciasto czekoladowe z jabłkami to kolejny pomysł na pyszny i szybki wypiek, idealny na jesienne dni. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość z nich, o ile nie wszystkie z pewnością posiadacie w swojej kuchni. 

Zapraszam na przepis na pyszne i szybkie ciasto czekoladowe z jabłkami. Czasem takie najprostsze ciasta smakują najlepiej!

CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka rozmiar L
  • 220 g mąki pszennej
  • 160 g cukru
  • 125 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jabłka
  • cukier puder do posypania

Wykonanie

  1. Jajka (w temperaturze pokojowej) ubić na puszystą i jasną masę.

  2. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, wlać olej i zmiksować do połączenia składników. 

  3. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do ciasta i wymieszać.

  4. Ciasto przełożyć do formy 24×24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 45 minut do suchego patyczka. 

  5. Gotowe ciasto przed podaniem posypać cukrem pudrem. 
Ciasto czekoladowe z jabłkami przepis
Przepis na ciasto czekoladowe z jabłkami
ciasto czekoladowe z jabłkami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 − 8 =