Ciasto czekoladowe z jabłkami
Ciasto czekoladowe z jabłkami to kolejny pomysł na pyszny i szybki wypiek, idealny na jesienne dni. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość z nich, o ile nie wszystkie z pewnością posiadacie w swojej kuchni.
Zapraszam na przepis na pyszne i szybkie ciasto czekoladowe z jabłkami. Czasem takie najprostsze ciasta smakują najlepiej!
CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka rozmiar L
- 220 g mąki pszennej
- 160 g cukru
- 125 ml oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 3 jabłka
- cukier puder do posypania
Wykonanie
- Jajka (w temperaturze pokojowej) ubić na puszystą i jasną masę.
- Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, wlać olej i zmiksować do połączenia składników.
- Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do ciasta i wymieszać.
- Ciasto przełożyć do formy 24×24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 45 minut do suchego patyczka.
- Gotowe ciasto przed podaniem posypać cukrem pudrem.