Chipsowa zapiekanka

chipsowa zapiekanka

Zapiekanka chipsowa to pomysł na niebanalne danie obiadowe, które z pewnością posmakuje domownikom. Bo kto z nas nie lubi czasem zjeść chipsów?

Zapiekanka z dodatkiem chipsów jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Do jej wykonania potrzebujemy zaledwie kilku prostych składników, które połączone ze sobą tworzą potrawę, której nikt się nie oprze.

Jeśli szukacie pomysłu na szybki a zarazem smaczny obiad, to zapiekanka chipsowa będzie idealnym wyborem.

CHIPSOWA ZAPIEKANKA PRZEPIS

Składniki

  • mięso mielone z kurczaka – 500 g
  • ser żółty – 200 g
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • ogórki konserwowe – 6 sztuk
  • ketchup – 3 łyżki
  • musztarda – 1 łyżka
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • ulubione chipsy – 1 mała paczka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Mięso przełożyć na patelnię, dodać ketchup, musztardę, sól oraz pieprz. Wymieszać i dusić do momentu ścięcia się mięsa.

2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3. Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulę w piórka.

4. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć usmażone mięso. Na mięso wyłożyć cebulę, następnie ogórki i na koniec ser.

5. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut do roztopienia się sera.

6. Po tym czasie zapiekankę wyciągnąć z piekarnika i na wierzch wyłożyć chipsy. Na koniec posypać pokrojonym szczypiorkiem.

7. Podawać odrazu po przygotowaniu.

Chipsowa zapiekanka przepis
przepis na chipsowa zapiekanka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − 17 =