Bułeczki ze szpinakiem i fetą
Bułeczki ze szpinakiem i fetą to propozycja na danie dla miłośników szpinaku, znudzonych zwykłymi kanapkami na kolację.
Bułeczki ze szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy. Przekąska mimo niewielu składników jest pożywna i sycąca. Jeśli lubisz połączenie szpinaku z serem feta, to ten przepis jest dla Ciebie!
PRZEPIS NA BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Składniki
- 4 bułki na hot-dogi z dziurką
- 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
- 80 g sera feta
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła
- szczypta chili
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy szpinak i całość dusimy do całkowitego rozmrożenia szpinaku.
2. Kolejno dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
3. Wyłączamy duszący się szpinak i dodajemy do niego pokrojony w kostkę ser feta.
4. Całość mieszamy do uzyskania jednolitego farszu.
5. Przygotowanym farszem wypełniamy bułki, przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Pieczemy około 10 minut. Można także podpiec w opiekaczu.