Zapiekanki z ciasta francuskiego i parówek

Te proste zapiekanki z ciasta francuskiego i parówek sprawdzą się idealnie w sytuacjach awaryjnych czyli przy okazji wizyty niezapowiedzianych gości, lub gdy mamy ochotę na szybką kolację na ciepło. Można do nich dodać właściwie wszystko, dlatego jest to również dobry pomysł na „posprzątanie” lodówki.

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 3-4 parówki
  • koncentrat pomidorowy
  • ser żółty
  • cebula czerwona

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.

  2. Na środku każdego kawałka nakładamy koncentrat pomidorowy i rozsmarowujemy.

  3. Następnie układamy starty ser, pokrojoną w talarki cebulkę i pokrojone w plasterki parówki.

  4. Pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − trzy =