Całuski w 10 minut

Bo całuski można nie tylko dawać, można także się nimi zajadać!

Kruche ciasteczka całuski z nadzieniem jabłkowym to idealny pomysł na smaczna i szybką przekąskę na słodko.  Ciasteczka są nie tylko bardzo łatwe w przygotowaniu ale także bardzo smaczne. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. 

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka cukru pudru

Wykonanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego okręgi przy użyciu szklanki. 

  2. Umyć i obrać jabłka, a następnie pokroić je w ósemki. 

  3. Do każdego kawałka ciasta wsadzić jabłko a następnie zgiąć ciasto na pół i dobrze docinać, tak aby przykleiło się do jabłka. 

  4. Tak przygotowane ciasteczka wsadzić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec przez 10 minut. 

  5. Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *