Tortilla z łososiem ogórkiem i koperkiem
Tortilla to świetny placek, który możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów. Mają one dość długi termin ważności, więc warto zaopatrzyć się w opakowanie, aby w razie potrzeby wykorzystać je do przygotowania szybkiej przekąski.
Tortilla z łososiem to idealny wybór na imprezową przekąskę, niezależnie od okazji. Roladki z tortilli z dodatkiem kremowego serka, wędzonego łososia i świeżego ogórka smakują naprawdę świetnie.
Rollsy z tortilli to nie tylko smaczna, ale także szybka w przygotowaniu przekąska, którą podajemy w wersji na zimno.
Składniki
- 2 placki z tortilli
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 50 g serka typu Philadelphia
- 100 g ogórka
- koperek
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
- Placki tortilli równomiernie smarujemy serkiem.
- Ogórka kroimy wzdłuż na 4 części.
- Łososia kroimy w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
- Na boku tortilli umieszczamy pokrojonego ogórka, łososia, posypujemy
koperkiem i przyprawami. - Tortillę ciasno zwijamy. Następnie owijamy folią spożywczą, odstawimy do lodówki na ok 1h.
- Schłodzone tortillę kroimy na roladki.