Tortilla z łososiem ogórkiem i koperkiem

Tortilla to świetny placek, który możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów. Mają one dość długi termin ważności, więc warto zaopatrzyć się w opakowanie, aby w razie potrzeby wykorzystać je do przygotowania szybkiej przekąski.

Tortilla z łososiem to idealny wybór na imprezową przekąskę, niezależnie od okazji. Roladki z tortilli z dodatkiem kremowego serka, wędzonego łososia i świeżego ogórka smakują naprawdę świetnie.

Rollsy z tortilli to nie tylko smaczna, ale także szybka w przygotowaniu przekąska, którą podajemy w wersji na zimno.

Składniki

  • 2 placki z tortilli
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 50 g serka typu Philadelphia
  • 100 g ogórka
  • koperek
  • szczypta soli i pieprzu

Wykonanie

  1. Placki tortilli równomiernie smarujemy serkiem.

  2. Ogórka kroimy wzdłuż na 4 części.

  3. Łososia kroimy w paseczki o szerokości ok. 1 cm.

  4. Na boku tortilli umieszczamy pokrojonego ogórka, łososia, posypujemy
    koperkiem i przyprawami.

  5. Tortillę ciasno zwijamy. Następnie owijamy folią spożywczą, odstawimy do lodówki na ok 1h.

  6. Schłodzone tortillę kroimy na roladki.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 − 7 =