Szybkie ciasto z jabłkami i kruszonką

Szybkie ciasto z jabłkami i kruszonką

Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na szybkie ciasto z jabłkami i kruszonką, to dobrze trafiliście. Ciasto jest puszyste, wilgotne i bardzo proste do zrobienia. 

Ten sprawdzony i tradycyjny przepis na ciasto z jabłkami i kruszonką jest ze mną od lat. Ciasto zawsze pięknie wyrasta i smakuje wyśmienicie. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska w ciągu dnia, czy dodatek do popołudniowej kawy. Zapraszam na przepis!

SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ – PRZEPIS

Składniki

Ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 6 jajek
  • 70 g masła
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka

  • 175 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 100 g cukru

Jabłka

  • 1 kg jabłek
  • ½ łyżeczki cynamonu

Wykonanie

  • Jajka wbić do miski, dodać cukier i całość razem ubijać przez 10 minut.
  • Dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  • Kilogram jabłek obrać, wydrążyć środek, pokroić w kostkę, poprószyć cynamonem i wymieszać.
  • Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą.
  • Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 24×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, umieścić na niej jabłka z cynamonem. Całość posypać kruszonką.
  • Piec w 180 stopniach przez 50-60 min.
Szybkie ciasto z jabłkami i kruszonką przepis
Ciasto z jabłkami i kruszonką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzynaście − cztery =