Szybki sernik z kajmakiem
Ostatnio stałam się zwolenniczką szybkich przepisów. Staram się stawiać na prostotę, szybkość i łatwość wykonania. Zależy mi na tym, aby było szybko i smacznie. Do takich wypieków można zaliczyć szybki sernik z kajmakiem.
Sernik z kajmakiem można przygotować w 10 minut. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, wstawić sernik do piekarnika i czekać aż się upiecze. Sam czas oczekiwania jest najgorszy, ponieważ na sam zapach wydobywający się z piekarnika cieknie ślinka.
Sernik z masą kajmakową smakuje obłędnie! Idealnie sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawki! Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, piekę właśnie sernik z kajmakiem, głównie ze względu na prostotę wykonania, ale także na smak, ponieważ sernik z kajmakiem jest pyszny.
PRZEPIS NA SERNIK Z KAJMAKIEM
Tortownica o średnicy 18 cm
Składniki
- 800 g twarogu z wiaderka President
- 4 jaja
- 20 g mąki pszennej
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 150 g cukru pudru
- 50 g rozpuszczonego masła
Dodatkowo
- 3-4 spore łyżki masy kajmakowej
Wykonanie
- Wszystkie składniki umieścić w misce. Wymieszać mikserem. Sernik piec w 170 stopniach 70 minut.
- Pozostawić w piekarniku do całkowitego przestygnięcia.
- Po przestygnięciu sernik smarujemy masą kajmakową.