Surówka z pora i gruszki

Surówka z pora i gruszki

Surówka z pora i gruszki to propozycja obok której nie można przejść obojętnie. Ostry w smaku por plus słodka dojrzała gruszka to po prostu połączenie idealne. Surówka z pora i gruszki będzie nie tylko smacznym uzupełnieniem dania, ale także prawdziwą bombą witaminową! Czego chcieć więcej?

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z PORA I GRUSZKI

Składniki

  • biała część pora
  • 2 średniej wielkości gruszki
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

Pora i gruszki umyć. Pora pokroić w cienkie półplasterki, gruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Całość skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

Tak przygotowana surówka idealnie pasuje do wszystkiego – każdego rodzaju mięsa czy ryby.

Surówka z gruszki i pora


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × trzy =