Surówka z pekinki
Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, którą przygotujecie w kilka minut. Przepis jest niezwykle prosty, a składniki na surówkę możecie kupić w sklepie przez cały rok. Surówka z pekinki doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub na grilla. Pasuje do każdego rodzaju mięs i ryb. Polecam wypróbować!
SURÓWKA Z PEKINKI PRZEPIS
Składniki
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Kapustę pekińską drobno posiekaj nożem i przełóż na dużej miski.
2. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i wrzuć do kapusty.
3. Marchew i jabłko i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do reszty składników.
4. Na koniec dodaj majonez wymieszany z jogurtem i całość wymieszaj do połączenia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Surówkę podawaj odrazu po przygotowaniu.