Surówka z pekinki

Surówka z pekinki

Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, którą przygotujecie w kilka minut. Przepis jest niezwykle prosty, a składniki na surówkę możecie kupić w sklepie przez cały rok. Surówka z pekinki doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub na grilla. Pasuje do każdego rodzaju mięs i ryb. Polecam wypróbować!

SURÓWKA Z PEKINKI PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Kapustę pekińską drobno posiekaj nożem i przełóż na dużej miski.

2. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i wrzuć do kapusty.

3. Marchew i jabłko i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do reszty składników.

4. Na koniec dodaj majonez wymieszany z jogurtem i całość wymieszaj do połączenia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

5. Surówkę podawaj odrazu po przygotowaniu.

surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 × 3 =