Surówka z łodygi brokuła i jabłka

Surówka z łodygi brokuła i jabłka

Bohaterem dzisiejszego przepisu jest łodyga brokuła, która w większości przypadków ląduje w koszu. Jak się jednak okazuje, łodyga brokuła ma smak podobny do kalarepy i zawiera mnóstwo wartości odżywczych. Więc następnym razem, zamiast się jej pozbywać, wykorzystaj ją do przygotowania pysznej surówki! Oto przepis na surówkę z łodygi brokuła i jabłka, która smakuje rewelacyjnie i jest bardzo łatwa w przygotowaniu.

SURÓWKA Z ŁODYGI BROKUŁA I JABŁKA PRZEPIS

Składniki

  • łodyga z brokuła
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Łodygę brokuła obieramy z twardej skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce. Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do brokuła.

  3. Następnie dodajemy majonez i doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu do smaku.

  4. Całość mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu.
Surówka z łodygi brokuła i jabłka przepis
Przepis na surówkę z łodygi brokuła i jabłka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 17

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − 9 =