Sos jogurtowo-koperkowy

Sos jogurtowo-koperkowy

Sos na bazie jogurtu i świeżego koperku to świetny dodatek zarówno do sałatek jak i mięs czy ryb. Sos jogurtowo-koperkowy jest lekki, delikatny i wyrazisty w smaku. Z pewnością urozmaici każde danie. Przepis na sos jogurtowo-koperkowy jest bardzo prosty i składa się zaledwie z kilku składników. Koniecznie polecam wypróbować!

PRZEPIS NA SOS JOGURTOWO-KOPERKOWY

Składniki

  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jogurt naturalny połączyć z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem.

2. Doprawić szczyptą cukru, solą oraz pieprzem do smaku i całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.

3. Gotowy sos najlepiej wstawić do lodówki na około 30 minut aby smaki się przegryzły.

Sos jogurtowo-koperkowy przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 − 2 =