Sos jogurtowo-koperkowy
Sos na bazie jogurtu i świeżego koperku to świetny dodatek zarówno do sałatek jak i mięs czy ryb. Sos jogurtowo-koperkowy jest lekki, delikatny i wyrazisty w smaku. Z pewnością urozmaici każde danie. Przepis na sos jogurtowo-koperkowy jest bardzo prosty i składa się zaledwie z kilku składników. Koniecznie polecam wypróbować!
PRZEPIS NA SOS JOGURTOWO-KOPERKOWY
Składniki
- 250 g jogurtu naturalnego
- 1 pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jogurt naturalny połączyć z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem.
2. Doprawić szczyptą cukru, solą oraz pieprzem do smaku i całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
3. Gotowy sos najlepiej wstawić do lodówki na około 30 minut aby smaki się przegryzły.