Śledzie w sosie francuskim
Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu śledzie w sosie francuskim. To przepyszna przekąska, idealna na świąteczny stół, a także na każdą inną okazję. Tę sałatkę śledziową można przygotować błyskawicznie z kilku prostych składników. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA ŚLEDZIE W SOSIE FRANCUSKIM
Składniki
- 6 filetów śledziowych a’la Matjas w oleju
- 1 cebula
- 4 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki musztardy stołowej
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki płynnego miodu
- szczypta curry
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić w paseczki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Do miski przełożyć majonez, śmietanę, musztardy, curry, sól, pieprz oraz miód. Całość razem wymieszać.
- Do miski z sosem przełożyć śledzie i wymieszać. Całość szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na całą noc.