Śledzie w sosie francuskim

Śledzie w sosie francuskim

Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu śledzie w sosie francuskim. To przepyszna przekąska, idealna na świąteczny stół, a także na każdą inną okazję. Tę sałatkę śledziową można przygotować błyskawicznie z kilku prostych składników. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ŚLEDZIE W SOSIE FRANCUSKIM

Składniki

  • 6 filetów śledziowych a’la Matjas w oleju
  • 1 cebula
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • szczypta curry
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić w paseczki. 

  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. 

  3. Do miski przełożyć majonez, śmietanę, musztardy, curry, sól, pieprz oraz miód. Całość razem wymieszać. 

  4. Do miski z sosem przełożyć śledzie i wymieszać. Całość szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na całą noc. 
Śledzie w sosie francuskim przepis
Przepis na śledzie w sosie francuskim
Śledzie w sosie francuskim

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 157

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedemnaście − 3 =