Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym
Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym to pyszna propozycja na drugie śniadanie, lub na kolację. Połączenie tych 2 składników wraz z innymi dodatkami tworzy oryginalną kompozycję smaków, którą po prostu trzeba spróbować. Sałatka z tuńczykiem i selerem jest bardzo prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna i sycąca. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z SELEREM NACIOWYM I TUŃCZYKIEM
Składniki
- seler naciowy 4 łodyżki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie
1. Łodygi selera myjemy i kroimy na małe kawałki.
2. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy.
3. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.
4. Składniki przekładamy do miski. Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy po sałatce. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszamy.