Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Banalnie prosta i przepyszna sałatka z tuńczykiem i jajkiem. Możesz zrobić ją na lekki obiad, kolację lub jako przekąskę na przyjęcie. Świetnie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje! Gorąco zachęcam do jej wypróbowania.

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 2 jajka
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sos balsamiczny

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć, osuszyć, ułożyć na talerzu.

  2. Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie.

  3. Tuńczyka odsączyć z zalewy, pomidorki przekroić na pół, a cebulę pokroić w piórka. Wyłożyć przygotowane składniki na talerz i polać sosem balsamicznym.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × cztery =