Sałatka warstwowa z rzodkiewką
Warstwowa sałatka z rzodkiewką to pyszna i uniwersalna sałatka, którą można przygotować na wiele okazji. Latem sprawdzi się na grilla, a na Wielkanoc jako przekąska na świąteczny stół. Sałatka z rzodkiewką składa się z kilku prostych składników i nie wymaga dużo pracy. Przekonaj się, jak rewelacyjnie smakuje i wypróbuj nasz przepis na warstwową sałatkę z rzodkiewką w roli głównej!
SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewek
- 150 g żółtego sera
- 200 g szynki
- 1 ogórek świeży
- 4 jajka
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę.
2. Szynkę pokrój w paseczki, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
3. Rzodkiewkę pokrój w półplastry, obranego ogórka w ćwierćplasterki.
4. Szczypiorek drobno posiekaj.
5. Jogurt wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem tworząc sos.
Składniki układaj w naczyniu warstwowo:
- szynka
- jajka
- sos
- ogórek
- ser żółty
- rzodkiewki
- szczypiorek