Sałatka warstwowa z rzodkiewką

Sałatka warstwowa z rzodkiewką

Warstwowa sałatka z rzodkiewką to pyszna i uniwersalna sałatka, którą można przygotować na wiele okazji. Latem sprawdzi się na grilla, a na Wielkanoc jako przekąska na świąteczny stół. Sałatka z rzodkiewką składa się z kilku prostych składników i nie wymaga dużo pracy. Przekonaj się, jak rewelacyjnie smakuje i wypróbuj nasz przepis na warstwową sałatkę z rzodkiewką w roli głównej!

SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS

Składniki

  • pęczek rzodkiewek
  • 150 g żółtego sera
  • 200 g szynki
  • 1 ogórek świeży
  • 4 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę.

2. Szynkę pokrój w paseczki, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

3. Rzodkiewkę pokrój w półplastry, obranego ogórka w ćwierćplasterki.

4. Szczypiorek drobno posiekaj.

5. Jogurt wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem tworząc sos.

Składniki układaj w naczyniu warstwowo:

  • szynka
  • jajka
  • sos
  • ogórek
  • ser żółty
  • rzodkiewki
  • szczypiorek
Sałatka warstwowa z rzodkiewką przepis
Sałatka z rzodkiewką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 6

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

18 − 5 =