Hot-dogi z gyrosa

Hot dogi to jedne z najbardziej popularnych dań typu fast food. Są smaczne, szybkie w przygotowaniu i lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Dzisiaj mam dla was szybki przepis na hot-dogi inne niż te które znacie – hot dogi z gyrosa! Parówki zastąpiłam kurczakiem bo akurat takie mięso miałam w lodówce i w efekcie wyszło to pyszne danie.

Składniki

  • 300 g piersi z kurczaka
  • przyprawa gyros
  • 2 bułki do hot dogów
  • mała cebula czerwona
  • 100g sera żółtego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 100 g ogórków konserwowych
  • kapusta pekińska
  • ketchup

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą gyros, dokładnie wymieszać i podsmażyć do miękkości na oleju.

  2. Kapustę pekińską poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę pokroić w piórka. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę.

  3. Bułki przeciąć wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Do każdej bułki włożyć składniki: kurczaka, paprykę, ogórka i cebulę. Posypać startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Przed podaniem wierzch posypać odrobiną kapusty pekińskiej i polać ketchupem.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.