Rolada szpinakowa z łososiem
Rolada szpinakowa to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Składa się z szpinakowego ciasta, kremowego serka i łososia wędzonego na zimno.
Rolada szpinakowa to idealny pomysł na smaczną przekąskę na różnego rodzaju domówki, czy inne imprezy okolicznościowe.
Polecam każdemu z Was ten przepis. Na pewno taka przekąska oczaruje nie jednego gościa swoim ciekawym wyglądem a przede wszystkim smakiem.
Przepis na roladę szpinakową z łososiem
Składniki
Ciasto
- 4 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 100 g mąki pszennej
- 150 g szpinaku mrożonego
- płaska łyżeczka cukru
- szczypta soli
Nadzienie
- 200g łososia wędzonego
- 250 g kremowego serka
- koperek
Wykonanie
- Szpinak należy rozmrozić, można to zrobić w mikrofali. Rozmarznięty szpinak odsączyć z nadmiaru wody.
- Do szpinaku dodać szczyptę soli, cukier oraz jajka, zmiksować przy pomocy blendera. Dodać mąkę i jeszcze raz zmiksować.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez 20 minut. Ciasto pozostawić do wystudzenia.
- Na całej powierzchni ciasta rozmasować serek. Dodać łososia. Całość posypać koperkiem.
- Zwinąć delikatnie w rulon. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pokroić na roladki.