Pasta z cukinii na kanapki
Pasta z cukinii to świetne smarowidło, które warto przygotować, w pełni sezonu na cukinię. Kiedy cukinia jest ogólnodostępna i można ją dostać na straganach, warzywniakach czy marketach warto ją wykorzystać w kuchni. Tutaj polecam Wam mini pizze z cukinii, zapiekanki inaczej, kurczak w kremowym sosie z cukinią i marchewką.
Poniżej zaprezentuję Wam fajny przepis na pastę z cukinii do chleba. Idealnie sprawdzi się na kanapki, a przekąski na imprezę będą z nią smakować rewelacyjnie.
Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
PASTA Z CUKINII NA KANAPKI – PRZEPIS
Składniki
- 1 mała cukinia
- 3 jajka
- 1 cebula
- 100 g żółtego sera
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na odrobinie masła.
- Cukinię zetrzeć na tarce, przełożyć na patelnię z cebulą i razem podsmażyć. Doprawić solą oraz pieprzem.
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
- Ser żółty również zetrzeć na tarce.
- Do miski przełożyć ser, jajka, cukinię z cebulą, wymieszać. Doprawić do smaku.