Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki
Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, pożywne i bardzo proste w przygotowaniu.
Dzisiaj mam dla was przepis na pastę kanapkową z jajek i rzodkiewki. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, natomiast rzodkiewka poza walorami smakowymi zawiera witaminy A, C i witaminy z grupy B oraz minerały. Taka pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki będzie świetnym pomysłem na śniadanie lub kolację. Wyśmienicie smakuje na świeżym pieczywie, a także na krakersach czy bagietce.
PASTA KANAPKOWA Z JAJEK I RZODKIEWKI PRZEPIS
Składniki
- 10 rzodkiewek
- 3 jajka
- 100 g sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.
2. Rzodkiewkę i ser żółty również zetrzeć na tarce.
3. Szczypiorek drobno posiekać.
4. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, sól oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać.