Pasta jajeczna z tuńczykiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem to pyszne smarowidło do kanapek. Ma wyrazisty smak, jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników.
Jak zrobić pastę jajeczną z tuńczykiem? Przepis jest dziecinnie prosty, a efekt smakowy nie do opisania. Jeśli znudziły wam się już kanapki z serem lub wędliną, to pasta z jajek i tuńczyka będzie doskonałą odmianą.
PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS
Składniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
3. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
4. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej pasty.
Polecamy sprawdzić także nasz wcześniejszy przepis na pastę z makreli, która również jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna!