Najlepszy paprykarz
Prosty i sprawdzony przepis na domowy paprykarz. Idealny na kanapki i dużo smaczniejszy od tego, który możemy zakupić w sklepie.
Domowy paprykarz to świetna przekąska, która rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Tym samym fajnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację. Można go również wykorzystać do przygotowania imprezowych przekąsek, serwując go na grzankach czy krakersach. Ten paprykarz smakuje naprawdę obłędnie! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA NAJLEPSZY PAPRYKARZ
Składniki
- 1 puszka tuńczyka
- 50 g ryżu
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Ryż gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Następnie odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.
- Cebulę kroimy w kosteczkę, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Całość podsmażamy na odrobinie masła.
- Do duszącej się cebuli i marchewki dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy, sól pieprz, paprykę słodką oraz chilli.
- Tuńczyka odsączamy z zalewy.
- Do miski przekładamy zawartość patelni, dodajemy tuńczyka oraz ryż. Całość mieszamy do połączenia składników.