Migdałowa słodycz bez pieczenia

Ciasto migdałowa słodycz bez pieczenia to bardzo smaczny i prosty deser. Nie wymaga on specjalnych zdolności kulinarnych, a dodatkowo do jego przygotowania nie musicie uruchamiać piekarnika.

Ciasto migdałowa słodycz składa się z pysznej i puszystej masy śmietankowej, której słodyczy nadaje masa krówkowa. Dodatkiem są herbatniki, które w połączeniu z obiema masami dają bardzo ciekawą kompozycję smakową.

Jeśli tak jak ja uwielbiacie ciasta bez pieczenia, migdałowa słodycz będzie dla Was idealna. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

Przepis na ciasto migdałowa słodycz

Składniki

  • ok. 70 herbatników
  • 700 ml śmietany kremówki
  • 400 g serka mascarpone
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • migdały

Przygotowanie

  • Śmietanę 30 ubijamy z dodatkiem cukru pudru, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, ciągle ubijając.
  • Blaszkę 24×36 wykładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy 1/2 masy krówkowej i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Masę krówkową można delikatnie podgrzać, aby się lepiej rozprowadzała.
  • Na herbatniki wykładamy masę śmietankową, rozprowadzamy równomiernie, a następnie przykrywamy ją ostatnią warstwą herbatników.
  • Herbatniki smarujemy masą krówkową i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 10

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

19 − sześć =