Kasza manna z bananem i orzechami
Kasza manna na mleku to świetny pomysł na pyszne, lekkie i zdrowe śniadanie. Jest bardzo prosta do przygotowania i pożywna – da nam ogromny zastrzyk energii na dobry poczatek dnia. Możemy polać ją musem owocowym, lub zjeść z dodatkiem ulubionych owoców. Zachęcam was gorąco do spróbowania mojego pzepisu na kaszę manną z bananem i orzechami.
Składniki
- 2 szklanki mleka
- 4 łyżki kaszy manny
- 2 łyżeczki wiórek kokosowych
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 banana
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie
- Mleko z cukrem zagotować w garnku.
- Wsypać kaszkę energicznie mieszając trzepaczką, żeby nie powstały grudki. Dodać wiórki kokosowe.
- Garneczek z gotową kaszką przykryć po ugotowaniu małym talerzykiem i odstawć na pięć minut. W tym czasie kaszka jeszcze zgęstnieje.
- Podać w miseczce z dodatkiem pokrojonych bananów i orzechów włoskich.