Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Jajka faszerowane to szybka i smaczna przekąska, którą można podać na przyjęciu oraz na codzienną kolację. Pięknie się prezentują na stole i są bardzo dobre w smaku. Dzisiaj przedstawiam wam przepis na jajka faszerowane pastą z tuńczyka. U nas w domu jest to najbardziej lubiane połączenie, mam nadzieję, że i wam posmakuje!
Składniki
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 ogórki konserwowe
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy, przekrajamy na pół i oddzielamy żółtka od białek.
- Ogórki i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączamy z zalewy.
- Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy też żółtka jajek, majonez oraz musztardę.
- Mieszamy do połączenia się składników, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Połówki jajek wypełniamy powstałym farszem i układamy na talerzu.