Gofry z twarogu sernikowego

Gofry z twarogu sernikowego

Jeśli jesteś miłośnikiem gofrów, koniecznie spróbuj ich w nowej, serowej odsłonie! Oto gofry z twarogu sernikowego, które z pewnością przypadną Ci do gustu.

Przepis na gofry z twarogu sernikowego jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i gotowe ciasto usmażyć w gofrownicy.

Co wyróżnia te gofry od tych tradycyjnych? To przede wszystkim dodatek twarogu sernikowego, który dodaje fajnego posmaczku i co ważne są bardzo sycące. Gofry z twarogu sernikowego możemy jeść same lub z ulubionymi dodatkami, takimi jak świeże owoce, bita śmietana, cukier puder czy polewa czekoladowa.

GOFRY Z TWAROGU SERNIKOWEGO PRZEPIS

Czas przygotowania: ok. 15 minut | Liczba porcji: 6

Składniki

  • 150 g sera twarogowego z wiaderka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 375 ml mleka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

*składniki powinny być w temp. pokojowej.

Przygotowanie

  1. Do miseczki przełóż twaróg sernikowy, dodaj żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukry, mleko i olej. Całość zmiksuj do połączenia składników.

  2. W osobnym naczyniu ubij białka z dodatkiem szczypty soli. Pianę dodaj do masy serowej i delikatnie całość wymieszaj łyżką.

  3. Gofrownicę dobrze rozgrzej. Następnie wlej ciasto i rozprowadź go po całej powierzchni gofrownicy.

  4. Piecz około 3-4 minuty aż będą rumiane.

  5. Gotowe gofry studź na kratce, dzięki temu będą chrupiące.
Przepis na gofry z twarogu sernikowego
Gofry z twarogu sernikowego przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 905

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwa + 13 =