Koreczki z camembertem
Przekąski na jeden kęs to absolutny hit na każdej imprezie. Choć nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych, a jedynie minimum nakładu pracy, to zawsze cieszą się wielkim uznaniem wśród gości.
Dzisiaj mamy dla Was propozycję na pyszne koreczki z camembertem z dodatkiem bazylii, suszonych pomidorów i oliwek. Są bardzo proste w przygotowaniu, pięknie się prezentują i mają fajne zestawienie kolorystyczne. Zapraszam na przepis!
KORECZKI Z CAMEMBERTEM – PRZEPIS
Składniki
- 1 ser camembert
- 12 czarnych oliwek
- 12 listków świeżej bazylii
- 6 suszonych pomidorków
- wykałaczki
Przygotowanie
1. Ser camembert podzielić na 12 trójkątów.
2. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Czarne oliwki wyciągnąć z zalewy i osuszyć.
4. Na wykałaczki nabijać kolejno: oliwkę, kawałek pomidora suszonego, liść bazylii i na koniec kawałek sera camembert.