Koreczki z camembertem

Koreczki z camembertem

Przekąski na jeden kęs to absolutny hit na każdej imprezie. Choć nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych, a jedynie minimum nakładu pracy, to zawsze cieszą się wielkim uznaniem wśród gości.

Dzisiaj mamy dla Was propozycję na pyszne koreczki z camembertem z dodatkiem bazylii, suszonych pomidorów i oliwek. Są bardzo proste w przygotowaniu, pięknie się prezentują i mają fajne zestawienie kolorystyczne. Zapraszam na przepis!

KORECZKI Z CAMEMBERTEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 ser camembert
  • 12 czarnych oliwek
  • 12 listków świeżej bazylii
  • 6 suszonych pomidorków
  • wykałaczki

Przygotowanie

1. Ser camembert podzielić na 12 trójkątów.

2. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.

3. Czarne oliwki wyciągnąć z zalewy i osuszyć.

4. Na wykałaczki nabijać kolejno: oliwkę, kawałek pomidora suszonego, liść bazylii i na koniec kawałek sera camembert.

Koreczki z camembertem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 11

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

cztery − dwa =